ABC om sikkerhed

Gennem årene med internet er det blevet mere og mere nødvendigt, at sikre din pc mod personer med onde hensigter. Tidligere vil jeg mene, at den største sikkerhedsrisiko sad 40 cm foran skærmen - nemlig dig selv. Hvis man udviste omhu og med stor skepsis vurderede hvilke hjemmesider man besøgte, og hvilke mail man valgte at åbne, så var risikoen minimal for at få sin pc inficeret med skadelig kode.

Sådan er det ikke mere. Hackere er blevet noget mere udspekuleret, så du kan risikere skader på din pc ved at besøge ellers ganske harmløse hjemmesider.

Hvis du har en Microsoft Windows baseret pc, er der 3 grundregler, der skal overholdes:

  • din firewall skal være slået til
  • du skal have et antivirus program, der opdateres jævnligt
  • alle dine programmer skal være opdateret til nyeste version

Hvis disse kriterier er opfyldt - og du stadig udviser omhu, samt kritisk vurderer hvilke hjemmesider du besøger og hvilke mail du åbner, så vil jeg mene risikoen for at få skadelig kode på din pc bliver meget lille og næsten ikke eksisterende.

Når du køber en færdig pc, vil der ganske ofte følge en gratis prøve på et antivirus program med.  Det største problem opstår først, når du ikke foretager dig noget, når prøvetiden er udløbet. Du tror måske du stadig har en antivirus beskyttelse, men den er intet værd, hvis den ikke opdateres.

Derfor skal du enten købe en licens til det antivirus program, der fulgte med - eller benytte en af de mange gratis muligheder.

Til oversigten.